От турнирите

Здравейте!

 

Първо искам да се извиня, че не съм писала от много време, но програмата ми беше много натоварена, защото когато съм на турнири нямам възможност да прекарвам много време в интернет!

 

Ще започна с турнира в Рим, на който играх много добре макар и да бях доста притеснена. Причината е, че преди това бях болна и не бях сигурна дори, че ще замина за Италия да открия сезона. Слава богу, успях да отида и стигнах четвъртфинал. Можех и повече, защото загубих от тенисистка, която миналата година победих. Но в този мач бях изтощена и не успях да дам максимума си.

 

След това заминах за Гърция. Не успях да постигна нещо много впечатляващо – в двата турнира там стигнах втори и първи кръг само. В Атина паднах от тенисистка от Израел и не бях доволна от себе си, защото можех да постигна много повече. След тези турнири имах една седмица за подготовка преди да замина за Анталия, където смятам, че играх отлично.

 

И в двата турнира в Турция играх три кръга квалификации, което до известна степен ме подготви за по-трудните мачове в основната схема. От друга страна многото двубои ме изтощиха. На втория турнир изиграх своя ПЪРВИ ФИНАЛ В ITF! От този факт съм много щастлива. За съжаление го загубих след 3 часа игра с тайбрек. Холандката бе по-концентрирана в решителния трети сет и това й помогна да спечели двубоя.

 

Сега ми предстоят клубни мачове във Франция за моя отбор Брасие, които ще продължат един месец. След това планирам да заявя участие в турнири с награден фонд 25 000 долара, но все още не съм решила къде. Със сигурност с новия ми ранкинг ще влизам с лекота в квалификациите за тях, а дай боже и да ги преодолявам.

 

Сега се чувствам по-сигурна в себе си, в сравнение с преди. Много съм доволна от последните ми резултати и рекордното ми класиране в ранглистата. Наистина много усилено тренирах през цялото време и бях изключително мотивирана. Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на моя приятел и треньор Мариано Петигросо, че във всеки един момент е до мен и ме подкрепя. Той, както знаете, е аржентинец и бивш професионален тенисист. Без Мариано всички тези резултати нямаше да бъдат постигнати.

 

Поздрави на всички!

 

Елица


5 comments

  • Браво, Ели! Хубаво, че се сети да пишеш. Дано вървиш нагоре и скоро да те видим и в турнири на WTA, а не като бившата ни втора ракета да се загробиш в ITF.

  • Поздравления за отличното представяне, Ели! Сигурно не ти е било никак лесно да загубиш на рождения си ден, и то в оспорван и равностоен мач! Оттук нататък ти желая да запазиш отличната форма, да гледаш напред и нагоре, да трупаш опит и увереност и да печелиш важните точки и мачове! 🙂

  • Честито Ели 🙂 Много се радвам, че обръщаш внимание и на нас феновете, които мога да те уверя следихме всяка твоя стъпка и съпреживявахме всичко 🙂

    Поздрави и успех във Франция.

  • Браво Елица! Страхотно представяне. Пожелавам ти да отпечаташ в себе си това чувство на самоувереност и задоволство и всеки ден да излизаш на корта и в живота с него. По-хубаво от това няма. Между другото, в кои градове ще са мачовете за клубното състезание? Може ако има наоколо българи да отскочат да викат за теб 🙂

  • Здравей Ели! Искам да ти пожелая много,много успеxи.Зная че ти е много трудно,но ти си силна,борбена и зная че ти можеш да побеждаваш всички .
    Поздрав най-сърдечен твоя сладка Стефи !

Leave a Reply